Ramon en leden Concertgebouworkest

Concerten
2017-04-09-ramon--cid_AFAC5D8E42AA416C8D803F5D862AECCEHuiskamer
Datum: 26 juni 2019 20:30 - 22:30

Locatie: Bonifaciuskerk Medemblik

 

Ramon van Engelenhoven & leden Concertgebouworkest

in Bonifaciuskerk in Medemblik

 

MEDEMBLIK – Woensdagavond 26 juni komt de kersverse meesterpianist Ramon van Engelenhoven naar de Bonifaciuskerk met een strijkkwartet van Camerata RCO, leden van het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) … buitengewone kwaliteit dus ! Ze brengen een speciaal filmmuziekprogramma, o.a. de Suite uit Psycho van Bernard Herrmann en het thema uit Schindler’s List van John Williams.

Ramon van Engelenhoven

Hij sloot in 2017 zijn Bachelor Piano af met het hoogst haalbare cijfer (10) aan het Conservatorium van Amsterdam en voltooide daar onlangs zijn Master opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn. Vanaf jonge leeftijd heeft hij prijzen gewonnen:

1ste prijs bij het International Steinway Pianoconcours (2012)
1ste prijs Prinses Christina Concours (2013)
1ste prijs Lions European Music Competition (2013)
1ste prijs Young Pianist Foundation Concours (2015) inclusief “Grand Prix Youri Egorov”,
waardoor hij heeft gesoleerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg.
Hij is momenteel één van de finalisten van “Dutch Classical Talent” 2019-2020, een promotietraject voor jong (buitengewoon) klassiek talent.

 CAMERATA RCO

 Camerata RCO bestaat uit musici die deel uitmaken van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Zij beleven ook veel plezier aan het samenspelen in een kleinere bezetting. Bij dit concert spelen mee:

 Marc Daniël van Biemen (viool)

 Aanvoerder van Camerata RCO en sinds mei 2012  1ste violist bij het KCO. Hij studeerde bij Jaap van Zweden, Herman Krebbers en in de Verenigde Staten en heeft (als solist) opgetreden bij diverse orkesten (o.a. Orkest van het Oosten en het Limburgs Symfonie Orkest) in binnen- en buitenland en o.a. ook samengewerkt met Janine Jansen.

Benjamin Peled (viool)

Sinds september 2006 is hij 1ste violist bij het KCO. Zijn Masterstudie voltooide hij aan het Cleveland Institute of Music. Als gastconcertmeester maakte hij deel uit van de Staatskapelle Berlin en het West Eastern Orchestra, beide o.l.v. Daniel Barenboim en hij trad als kamermusicus o.a. op met  Jean-Yves Thibaudet. Hij bespeelt een J.B. Vuillaume die werd aangekocht door de RCO Foundation uit de nalatenschap van Viktor Libermann.

Santa Vižine (altviool)

Zij komt uit Riga (Letland) en sloot zich in december 2017 aan bij het KCO. Daarvoor was ze aanvoerder van de altviolen bij Gidon Kremers’ Kamerorkest Kremerata waar ze met vooraanstaande solisten heeft gewerkt, zoals Martha Argerich. Santa heeft op diverse buitenlandse podia gespeeld (o.a. New York, Wenen, Londen en Sydney).

Clement Peigné (cello)

Hij heeft gestudeerd aan de conservatoria van o.a. Tours, Keulen en Parijs waar hij zijn Mastertitel behaalde. Sinds 2015 is hij lid van het European Union Youth Orchestra en is oprichter van het Trio Sacher dat zich richt op muziek van de 20ste en 21ste eeuw en veel samenwerkt met jonge componisten. Hij bespeelt een cello uit 1901, gebouwd door Gustave Bernandel.

Aanvang 20.30 uur
Entree € 15

 

 

Telefoon
0620534941
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • 26 juni 2019 20:30 - 22:30

Powered by iCagenda