Britten Jeugd Strijkorkest

Concerten
2016-07-21-Het-Britten-2015_6751-2
Datum: 21 juli 2016 20:00 - 22:00

Locatie: Bonifaciuskerk Medemblik

 

Donderdagavond 21 juli strijkt het Britten Jeugd Strijkorkest neer op het podium van de Bonifaciuskerk in Medemblik. Het orkest is op tournee met een klipper langs de Waddeneilanden & IJsselmeersteden en Medemblik is uitverkoren voor een spetterend optreden ! Laat u verrassen door het hoogstaande kwaliteitsniveau en het plezier waarmee deze jonge, talentvolle musici spelen !

 

Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft een vaste plaats heeft veroverd in het culturele aanbod van, met name, Oost Nederland  maar ook daar

buiten. In juli 2014 won het Britten Jeugd Strijkorkest de 1e prijs in de categorie strijkorkesten tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen. Het juryrapport was zeer lovend en sprak van “een volwassen klank met warmte en expressie en een uitstekende frasering”.

De ‘Britteners’ traden op voor Prinses Beatrix (toen nog Koningin Beatrix) en twee maal voor het nieuwe Koningspaar (tijdens afgelopen koningsdag en tijdens hun officiële kennismakingsbezoek aan Zwolle) en ze maakten diverse CD’s die lovende kritieken kregen op de radio en in de pers.

Te gast bij het orkest waren spraakmakende artiesten als violiste Liza Ferschtman, pianist Daniel Wayenberg, cellist Gavriel Lipkind, violistes Carla Leurs, Maria Milstein en Rosanne Philippens en de Engelse sterviolist en fotomodel Charlie Siem.

Op uitnodiging van diverse festivals ging het orkest op tournee naar Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië. Ook maakte het Britten Jeugd Strijkorkest een succesvolle tour in de regio, per boot langs de Hanzesteden aan de IJssel.

 

Het Britten Jeugd Strijkorkest is een broedplaats voor jong strijktalent van 12 tot 25 jaar uit Oost Nederland. Er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar wekelijks wordt gerepeteerd. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten, produceert het een CD, en gaat het op tournee.

 

Ze spelen muziek van Tsjaikovski, Borodin, Mozart (Aria), Pergolesi (Aria) en Karpov (met piano). Ook hebben ze een compositie voor viool en strijkorkest van de Nederlandse componist Peter Kooreman op het programma. De solisten komen allemaal uit het orkest.

 

Aanvang 20 uur

Entree € 7,50

 

 

Alle datums


  • 21 juli 2016 20:00 - 22:00

Powered by iCagenda